Er vi nordmenn klar for nye artister som Ary, Dagny og Oscar Blesson eller har musikkvanene våre endret seg så mye gjennom strømmetjenestene at gamle artister som A-ha, DumDum Boys eller Bjørn Eidsvåg vil fortsette å være bestselgere det neste ti-året også?
Det merkverdige 80-tallet
På 1980-tallet ble et laget mye god norsk musikk som fortsatt blir spilt daglig på norske radiokanaler. Spesielt gjelder dette artister og band som DumDum Boys, Jokke & Valentinerne, deLillos, A-ha og Åge Aleksandersen. Marius Müller er fortsatt en av gjengangerne på radio fra det merkverdige 80-tallet.
Popmusikken tar over
På 90-tallet skjedde det noe med rocken og det var nå kun grunsj som gjaldt blant de som elsket gitarrock. Dette fikk også popmusikken til å blomstre og i Norge fikk vi på 90-tallet frem artister som Morten Abel, Bertine Zetlitz og Espen Lind, men også rockeband som Madrugada og Turbonegro.
En revolusjon i norsk musikk?
Selv om folkekjære artister som Lillebjørn Nielsen, Bjørn Eidsvåg og Anne Grethe Preus fortsatt holder koken, kommer 2000-tallet til å bli kjent for drapet på den tradisjonelle måte å høre musikk på. Musikktjenester som Spotify og Tidal har revolusjonert musikktjenestene, og disse tjenestene har norske artister som Aurora, Susanne Sundfør, Maria Mena og DonkeyBoy blitt kjent gjennom. Vi står helt klart ovenfor et generasjonsskifte i norsk musikk og vil høre mye til artister som Alan Walker, Okay Kaya og dePresno i årene som kommer!