Det finnes vel knapt noen over ti år som ikke har hørt om Jimi Hendrix; en av vår tids aller største rockere og en fantastisk gitarist. Selv om denne stjerna døde tidlig, bare 27 år gammel, rakk han å sette store, synlige spor i rockens terreng før han tok en overdose sovetabletter sammen med litt vin. Om det ble gjort med hensikt eller ikke har aldri blitt avklart. Men dette rockeikonet lever uansett videre!

Minneverdige etterlatenskaper

Nå er det ikke slik at det er nødvendig med noe minne for å huske Jimi, hans magiske håndtering av gitaren er mer enn nok for å forbli i minnet til de fleste. Likevel finnes det figurer, konsertbilletter, vodkaflasker og ikke minst innrammede platecover å kjøpe dersom man er samler og fan. Vil du hedre artisten på et noe annerledes vis, kan du besøke Norgekasino.com og spille på hans nyskapte spilleautomat, der du får lytte til noen av hans beste gitarriff mens du spiller om de store gevinstene. En herlig kombinasjon av nostalgisk nytelse og moderne underholdning!

Jimi på Woodstock

Ja, gode, gamle Jimi spilte som hovedattraksjon på denne store festivalen, til tross for at andre utrolig store artister var med, som Janis Joplin, The Who, Santana og Jefferson Airplane også sto på plakaten. Bandet byttet i disse tider navn fra the Jimi Hendrix Experience, og på Woodstock ble de stående som Gypsy Sun and Rainbows etter en korreksjon fra Jimi selv ved introduksjonen. Det var her Hendrix spilte sin sagnomsuste versjon av The Star Spangled Banner, den amerikanske nasjonalsangen.For å nevne noe som kanskje ikke alle vet om Jimi, så ble han faktisk døpt om til James Marshall Hendrix da han var fire år gammel, av sin far. Han lærte seg selv å spille gitar, og hentet inspirasjon av de store på 60-tallet: Blant andre Muddy Waters, Buddy Holly og B.B. King.