Det er ingenting som slår en god, gammeldags hjemmefest eller hyttefest. Spesielt her i kalde, dyre nord er det å ha hjemmefest noe som er svært populært. Det er billigere, enklere og ikke minst like mye moro som å gå ut på byen. Men dersom du er ute etter å ta festene dine til et nytt nivå, kan du tenke på å investere i en badstue!

En investering for helsa

En badstue er mer enn kos og underholdning; en badstue er en investering. Du kan bruke badstuen til mer enn bare festing. En badstue kan nemlig gjøre underverker for både kropp og sjel. Det er gjort mange studier på effekten en badstue kan ha, og de viser til at man kan redusere blodtrykk, øke kroppstemperatur og hjertefrekvens. En pause på 30 minutter om dagen i en badstue er også assosiert med lavere dødelighet.Avslapning er også en fin måte å bruke badstuen på. Dersom du er en person som stresser mye, kan det være fantastisk godt å bare ta 30 minutter for seg selv hver dag. Det å sitte å slappe av i badstuen kan også være en fin løsning for de som liker meditasjon, men som gjerne vil ha et varmere alternativ på vinterstid.

Planlegg din badstue

Når du skal planlegge din nye badstue er det noen ting du må vurdere. Først og fremst må du bestemme deg for hvor stor badstue vil du ha, altså hvor mange personer vil du at den skalholde. En annen ting er budsjettet. Når du vet hvor stor badstue du vil ha og hva du kan legge i den, så kan du begynne å se på dine alternativer. Sørg også for å snakke med en ekspert slik at den blir satt opp på en riktig måte, og at både isolasjon og ventilasjon fungerer optimalt.