mat fest
Det er kanskje vår og sommer når du leser dette og hva er mer hyggelig enn å invitere venner hjem på lett fingermat? Her gir vi deg noen gode tips til enkle retter, men også noen helt spesielle varianter som vil få deg til å bli en anerkjent party-vert!

Noe mer enn vanlig tapas!

Joda, tapas har for lengst kommet inn i de norske hjemmene, men hva med å lage en spesiell variant som både kjennetegner deg som vert og som du vet at gjestene dine også elsker? For du kjenner vel til gjestenes matvaner? Minivårruller med grønnsaker er en herlig variant. De knaser herlig i munnen og med en sweet chili saus på siden er dette en klassiker. Tør du å servere djevel-egg? Dette er kokte egg delt i to med en blanding av aioli, løk og persille på toppen. Egget skal gjerne være krydret med chili eller Tabasco, noe som smaker spesielt godt til øl.

Tenk på hva som er godt til drikke du serverer!

Et godt tips til fingermat er å tenke på hva som er lett og som passer til hva dere skal drikke denne kvelden. Oster serveres til vin selvfølgelig, med hva med champagne og musserende vin? Sprøstekt spekeskinke smaker helt fantastisk og smelter på tunga sammen med oliven. Stekt sopp på pinne er også et godt tips til deg som skal drikke bobler. Det samme gjør kanapeer med alt fra scampi til russisk kaviar.